بلاگ

انواع بارکد خوان

انواع بارکد خوان

بارکد خوان لیزری

این نوع بارکد خوان از معروف‌ترین نوع اسکنر‌ها هستند که از یک دیود قرمز لیزر جهت خواندن فاصله‌های سیاه و سفید موجود در بارکد‌ها تشکیل شده اند. همچنین باید در نظر داشته باشید، این بارکدخوان ها برای مواردی که دقت اسکن و سهولت کاربرد برای اسکن کردن نیاز است، عملکرد مناسبی دارند . همچنین اسکنرهای لیزری برای محیطهای نورانی و یا بارکدهایی که در فاصله بیش از 30 سانتیمتر قرار دارند ، مناسب هستند . بارکدخوان های لیزری تنها بارکدهای خطی یا یک بعدی را اسکن می کنند

بارکد خوان تصویرساز خطی

بارکدخوان های Linear Imager یا CCD از این نظر مشابه لیزر هستند که فقط بارکدهای 1 بعدی را می خوانند. اما آنها به جای خواندن نور منعکس شده از لیزر ، از بارکد عکس می گیرند. سپس این تصویر را تجزیه و تحلیل می کند تا اطلاعات را از کد استخراج کند. تصویرگرهای خطی با یکسان شدن دامنه خواندن و هزینه هایشان ، جایگزین بسیار خوبی برای اسکنر لیزری شده اند. همچنین یک تصویرگر خطی در مقایسه با لیزر ، کدهای ضعیف چاپ شده یا آسیب دیده را بهتر می خواند. این بارکد خوان ها به دلیل آنکه قطعه متحرکی ندارند از مقاومت بیشتری نسبت به بارکدخوان های لیزری برخوردار هستند

 

بارکد خوان تصویرساز دو بعدی

مانند تصویر ساز های خطی ، تصویرساز2 بعدی نیز تصویری برای تجزیه و تحلیل ثبت می کنند. اما در مقایسه با فقط دستگاه های خطی ، این اسکنرها می توانند هر نوع بارکد را بخوانند. بارکد های 1 بعدی، 2 بعدی همه توسط تصویرساز 2 بعدی پشتیبانی می شوند. مزیت دیگری که این بارکدخوان ها  دارند این است که جهت بارکد هنگام خواندن مهم نیست. با استفاده از لیزرها و تصویرساز های خطی ، باید نشانگر را به صورت افقی در سرتاسر بارکد قرار دهید. یک تصویربردار دو بعدی تصویر دقیق تری می گیرد و از هوشمندی بیشتری برخوردار است ، بنابراین می توانید کدی را به هر جهتی بخوانید.همچنین می توانند بارکد را از هر سطح از جمله مانیتور یا صفحه تلفن بخوانند.

 

انواع اسکنر از نظر شکل

هند هلد

هند هلد ها پراستفاده ترین و بیشترین نوع بارکدخوان های دستی هستند. وقتی که یک بارکد اسکنر را تصور می کنید شکل اولین تصویری که به ذهن شما می رسد یک بارکدخوان دستی است. این مدل بارکد خوان تقریبا در تمامی کاربردها قابل استفاده است از فروشگاه تا محیط های اداری روشن و حتی انبار و کارخانجات صنعتی. سهولت استفاده و نگهداری این مدل بارکدخوان ها یکی از دلایل محبوب بودن آن هاست. این مدل بارکدخوان ها در برخی موارد دارای پایه نیز هستند که میتوان هم به صورت رومیزی و هم به صورت دستی از آن ها استفاده کرد.

اسکنر ارائه

اسکنرهای ارائه ، مانند Zebra DS9208 ، به گونه ای طراحی شده اند که بر روی روبرو قرار می گیرند و نیازی به برداشتن یا نگهداری ندارند. این اسکنرها برای اسکن هندزفری ساخته شده اند و برای خواندن آنها نیازی به راه اندازی نیست. به همین ترتیب ، به جای یک هدفمند مانند اسکنرهای دستی ، اسکنرهای ارائه دارای مناطق خواندن گسترده برای کاهش نیاز به هدف گیری هستند. این نوع اسکنرها را در بازرسی های خرده فروشی خواهید یافت زیرا اسکن سریع بسیاری از موارد آسان است. فقط بارکد را در جلوی اسکنر ارائه دهید و آن را به طور خودکار می خواند.

 

موبایل کامپیوتر

در حالی که آنها کارهایی بیش از آنچه اسکنرهای اساسی انجام می دهند انجام می دهند ، کامپیوتر و اسکنر در یک دستگاه واحد قرار دارند. در مواردی که اسکنرهای دیگر باید به رایانه متصل شوند ، رایانه های همراه مانند Honeywell CT60 می توانند هنگام ذخیره اطلاعات در حافظه داخلی خود ، آزادانه حرکت کنند یا از طریق شبکه های Wi-Fi و Cellular (WAN) ارتباط برقرار کنند. رایانه های سیار برای برنامه هایی مانند مدیریت موجودی و ردیابی دارایی نیاز دارند ، ایده آل هستند

اسکنر ثابت

بارکدخوان های ثابت برای قرار گرفتن در ماشین ها یا دستگاه های مخصوص (مثلا در کیوسک ها و یا کنار نوار نقاله ها) تعبیه شده اند و تفاوت بزرگ آن ها با سایر دستگاه های بارکدخوان همین است. این بارکدخوان ها دکمه خاصی برای اسکن بارکد ندارند و بیشتر اوقات روشن هستند، فعال سازی این بارکدخوان ها توسط سنسورهای خارجی یا میکرو کنترل ها انجام می شود.

بارکدخوان رومیزی (Per Sensation)

بارکدخوان رومیزی نوعی بارکد خوان است که در پیشخوان مغازه ها و یا روی میز قرار میگیرد و نیازی به در دست گرفتن آنها نیست، همچنین این بارکدخوان ها برای خواندن بارکد احتیاجی به فشردن دکمه خاصی ندارند و با استفاده از ساطع کردن چند اشعه لیزر به صورت همزمان محدوده ای را پوشش می دهند و حتی با چرخش بارکد مشکلی در خواندن آن ایجاد نمی شود. اسکنرهای رومیزی در خرده فروشی ها استفاده زیادی دارند چرا که تنها با قرار دادن کالا جلوی آنها بارکد آن به سرعت و با سادگی اسکن می شود.

 

نوع ارتباط

هر اسکنر برای انتقال اطلاعات بارکد به نرم افزاری که استفاده می کنید باید با رایانه ارتباط برقرار کند. اسکنرهای که مستقیماً از طریق کابل به کامپیوتر متصل می شوند. بارکدخوان های سیم دار در انواع پورتهای USB ، Serial RS232 و کیبوردی (PS/2) وجود دارند.اسکنرهای با سیم به راحتی بلند و فعال می شوند و کم هزینه ترین گزینه شما خواهند بود.

محیط استفاده از بارکدخوان

برای انتخاب یک بارکدخوان مناسب، این که شما چه کسب و کاری دارید مهم است اما مهم تر از آن محیط و شرایطی است که شما در آن از بارکدخوان استفاده می کنید. بارکدخوان ها در حالت کلی برای استفاده روزانه در محیط های اداری و فروشگاهی طراحی شده اند و ضربه های تصادفی در هنگام کار مشکل خاصی را ایجاد نمی کند اما اگر شما می خواهید از بارکدخوان در محیط صنعتی و یا انبارها استفاده کنید بهتر است نوعی از بارکدخوان را انتخاب کنید که در مقابل گرد و غبار مقاوم باشند و همچنین قابلیت ضربه پذیری بیشتری داشته باشند تا دچار مشکل جدی نشوید.

سرعت اسکن

مورد دیگری که در انتخاب و خرید بارکد خوان مورد نظرتان باید به آن اهمیت دهید، توجه به سرعت اسکن دستگاه در ثانیه است.

در این خصوص نیز بایستی با توجه به زمینه کاری و نوع نیازی که به اسکن بارکدهای مختلف محصولات گوناگون دارید؛ اقدام نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *